YENİLENDİ

DEM Parti, belediyedeki başkanlık kapısını söktü

DEM Parti Akdeniz Belediyesi eşbaşkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Aslan, mazbatayı aldı ve başkanlık kapısını söktüler. Eşbaşkanlar, "Hep birlikte kazandık, hep birlikte yöneteceğiz" dedi.

DEP PARTİ MAZBATA

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) Mersin’in Akdeniz ilçesinde belediyeyi kazanan eşbaşkanlar Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan, İlçe Seçim Kurulundan mazbatalarını aldı. DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan'ın yanı sıra yüzlerce kişi eşbaşkanlara eşlik etti.

 Mazbata aldıktan sonra konuşan Belediye Eşbaşkanı Nuriye Arslan, "Akdeniz halkları, bizden önceki belediye başkanına notunu verdi. Bizlere de not verdi; işte notumuz burada. Hep birlikte kazandık, hep birlikte yöneteceğiz" dedi.
Belediye Eşbaşkanı Sarıyıldız, "Akdeniz’de demokrasiye olan inancımız tekrardan yeşerdi. Akdeniz’den, Türkiye’ye örnek bir pratik sergileyeceğiz. Akdeniz, kültürlerin, dillerin, inançların merkezi olacak. Bunu yaparken halkımızla birlikte yapacağız, halkımıza danışacağız. Merkeziyetçi, tekçi bir anlayışla hareket etmeyeceğiz” dedi.

 Eşbaşkanlar mazbata aldıktan sonra kitlesel bir şekilde belediye binasına geçti. Sarıyıldız ve Nuriye Arslan, belediye çalışanları tarafından çiçeklerle karşılandı. Sarıyıldız ve Nuriye Arslan'ın ilk işi, Akdeniz Belediyesi başkanlık makamının kapılarını matkapla sökmek oldu.

 Daha sonra belediye önünde kutlama yapıldı. 

MÊRDÎN

31 Mart yerel seçimlerinde Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi’ni kazanan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Belediye eşbaşkan adayları Ahmet Türk ve Devrim Demir, beraberlerinde yüzlerce kişi ile belediye binasına geçti. İstasyon Mahallesi’nde bulunan belediye binasına davul zurna eşliğinde geçen binlerce kişiyi belediye çalışanları karşıladı. Eşbaşkanlar Türk ve Devrim Demir, burada halka hitap etti.
Halkın sürece ve iradesine sahip çıktığını ifade eden Devrim Demir, “8 yıldır halkın iradesini ayaklar altına almaya çalışanlara karşı halkımız yeniden iradesini ortaya koydu” dedi. Belediyenin halkın belediyesi olduğunu ifade eden Devrim Demir, ilk gün söz verdikleri gibi halkla beraber yönetmeye devam edeceklerini söyledi.

Ahmet Türk de, 31 Mart seçimlerinde hep birlikte verilen bir mücadele ile büyük bir başarı elde ettiklerini dile getirerek, “Bu başarı sadece Kürt halkının değil, Arap halkının, Süryani halkının, Tat halkının, Mihelmi halkının. Onların da katkılarıyla güçlü bir şekilde seçimlerden çıktık. Elbette Mêrdîn çok kültürlü, çok inançlı bir şehrimiz. Ona layık bir anlayışla yönetimimizi oluşturacağız. Sivil toplum örgütlerimizle, halkımızla Kent Konseyi’mizle birlikte ihtiyaçları belirleyeceğiz ve halkımıza hizmet edeceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından eşbaşkanlar ve beraberindekiler belediyeye giriş yaptı.